Home Biografie Media Contact EN

Daugherty - Tales of Hemingway 12 juni 2023
Dit fragment komt uit de Nederlandse première van Tales of Hemingway van de Amerikaanse componist Michael Daugherty met Nico als solist.

Schubert - Symfonie 5, deel I - Den Haag 10 april 2023
In 2023 werd Sjoerd geselecteerd om deel te nemen aan de Dutch Conducting Masterclass met Jorma Panula. Deze opname komt uit het slotconcert met het Siamo Orkest uit Den Haag.

Beethoven – Symfonie 3, deel I – Jheronimus Bosch Art Centre 3 juli 2021
Naar aanleiding van mijn afstudeeronderzoek naar interpretatie van muziek van Beethoven hebben we met Stichting Ensemble Project (STEP) een van de bekendste werken van Beethoven uitgevoerd. Sinds 2019 ben ik betrokken bij STEP, een projectorkest dat jonge componisten, dirigenten en solisten de kans geeft om met muzikanten van hoog niveau te werken.

Vlad Chlek – Opera Singularity, deel I en II – Fontys Conservatorium Tilburg 24 juni 2021
Na een succesvolle samenwerking met Vlad in het kader van Reflections on Gilgamesh in samenwerking met Philharmonie Zuid, Brabantkoor en Fontys, heb ik de première mogen dirigeren van zijn nieuwe opera Singularity. De solo rol werd vertolkt door Hannah van Rooijen.

Aristide Moari – Double Bass concerto ‘Buddha’s Birth’ – Jheronimus Bosch Art Centre 3 juli 2021
Om een bijdrage te leveren aan het beperkte repertoire voor solo contrabas én een podium te geven aan het aanstormend talent Sasha Witteveen, hebben we vanuit STEP een opdrachtcompositie gegeven aan de Franse componist Aristide Moari.

Anders Koppel – Marimbaconcerto I (deel 3) – Conservatorium van Amsterdam 7 juni 2018
Als finale van mijn eindexamen marimba aan het Conservatorium van Amsterdam, voerde ik het derde deel van het eerste marimba concert van de Deense componist Anders Koppel uit. Hiervoor heb ik zelf een orkest samengesteld van bevriende muzikanten, en heb ik de Franse dirigent Aristide Moari bereid gevonden het ensemble te leiden. Het examen rondde ik af met een 9.