Home Biografie Media Contact EN

Sjoerd Haver is een ambitieuze en jonge dirigent. Zijn passie voor het orkest ontstond in het Noord-Hollands Jeugdorkest. Dit motiveerde hem om al vroeg tijdens zijn bachelor Docent Muziek te beginnen met het volgen van directielessen bij Jacob Slagter en Lucas Vis. In 2019 specialiseerde hij zich in orkestdirectie middels de master opleiding aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Hij kreeg hier les van Etienne Siebens, Sander Teepen en Ivo Meinen. Sjoerd werd in 2023 geselecteerd om deel te nemen aan de Dutch Conducting Masterclass met Jorma Panula. In hetzelfde jaar volgde hij masterclasses bij Sander Teepen, Danny Oosterman en Arjan Tien. Op dit moment wordt Sjoerd gecoacht door René Gulikers.

Door zijn ruime orkestervaring als slagwerker en contrabassist weet Sjoerd hoe groepsgevoel en orkestdiscipline samenhangen met goed orkestspel. Zijn uitgebreide kennis van de muzikale en technische uitdagingen van elk instrument, samen met zijn grondige voorbereiding, uitstekende techniek en kalme uitstraling stellen hem in staat om repetities op een effectieve manier te leiden.

Op dit moment is Sjoerd dirigent bij Kamerorkest Midden-Holland en Symfonieorkest Valse Romantique. Daarnaast is hij artistiek leider van Stichting Ensemble Project en repetitor bij het CREA Orkest. In 2023 assisteerde hij Joost Smeets in een coproductie van Phion, Introdans en Oostpool. In 2024 assisteert hij Martijn Dendievel bij het Youth Orchestra Flanders en dirigeert hij het Fernorchester van Mahlers tweede symfonie met het CREA Orkest. Als invaller wordt hij regelmatig gevraagd bij orkesten zoals het Philharmonisch Orkest Mozart, het Kennemer Jeugd Orkest en het harmonieorkest van Muziek Vereniging Soli (1e divisie).